1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Посета на друштвото за ревизија Мур Стивенс ДОО Скопје

Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија, продолжи со активноста и на 04.04.2019 година претседателот на Советот - Премтим Исени, координаторот на стручната служба - Дафина Талева Хаџи Васкова, соработникот Светлана Ѓорѓиевска и членот на Советот - Анета Трајаноска, остварија посета на друштвото за ревизија Мур Стивенс ДОО Скопје.

Претставниците на Мур Стивенс ДОО Скопје, Антонио Велјанов и Гоце Христов дадоа свои видувања за правецот во кој треба да се движи ревизорската и сметководствената професија, нагласувајќи ги клучните разлики и точките во кои се преплетуваат двете професии. Го истакнаа значењето, улогата и потребата од продлабочувања на соработката со Централниот регистар на Република Северна Македонија, во насока на зголемување на базата со податоци за прашања кои се однесуваат на лицата кои вршат ревизија. Гоце Христов, во својство на претседател на Комисијата за контрола на квалитетот на ревизорските услуги даде исцрпно образложение за начинот на работењето на Комисијата, како и за проблемите со кои се соочуваат. Исто така, се направи дигресија на развојот на контролата и се дадоа предлози каде треба да се движат измените на Законот за ревизија, со цел усогласување на македонското законодавство со 8-та ЕУ Директива.

Календар на настани

Април 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Најнови вести

Присуство на настан на Централен регистар…

Присуство на настан на Централен регистар

Претседателот на Советот за унапредување…

Повеќе...

Работен Состанок со претставник на Светска Банка…

Работен Состанок со претставник на Светска Банка

На ден 04.04.2019 година (четврток) во п…

Повеќе...

Работен Состанок со претставници на ЕУ Делегација – Канцеларија Скопје…

Работен Состанок со претставници на ЕУ Делегација – Канцеларија Скопје

На ден 08.04.2019 година (понеделник) во…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија КПМГ Македонија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија КПМГ Македонија ДОО Скопје

Во рамките на посетите на друштвата за р…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија ЕРНСТ И ЈАНГ – овластени ревизори ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија ЕРНСТ И ЈАНГ – овластени ревизори ДОО Скопје

Вториот ден од посетите, на 03.04.2019 г…

Повеќе...