1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Работен состанок на СУНРРМ

На 12.02.2019 година, на иницијатива на претседателот на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Македонија, Премтим Исени во просториите на Советот се одржа заеднички работен состанок на членовите на Советот и членови на Управниот одбор на Институтот на овластени ревизори на Република Македонија.

2019 Feb sostanok

Целта на заедничкиот состанок беше разгледување и давање мислење по Предло-законот за изменување и дополнување на Законот за ревизија и Предлог- законот за вршење на сметководствени работи, кои беа доставени на мислење од министерството за финансии.

По разгледување на предложените текстови по двата закони и сеопфатна дискусија од аспект на предложените решенија кои се однесуваат пред се на надлежностите на Советот и развојот на ревизорската професија , се заклучи да се достави заедничко мислење до министерството за финансии врз основа на мислењата, предлозите и сугестиите презентирани на заедничкиот работен состанок на Советот и Институтот.

Календар на настани

Мај 2019
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Најнови вести

Посета на друштвото за ревизија Аудит Македонија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Аудит Македонија ДОО Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија Бакер Тили Јоанидис ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Бакер Тили Јоанидис ДООЕЛ Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија А&БА Гроуп ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија А&БА Гроуп ДООЕЛ Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија Рафајловски ревизија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Рафајловски ревизија ДОО Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија РСМ Македонија ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија РСМ Македонија ДООЕЛ Скопје

На 18.04.2019 година се оствари посета н…

Повеќе...