1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Соработка со регулаторно тело од Црна Гора

1

На 27.11.2018 година во рамките на Министерската конференција во Виена, Австрија, претседателот на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Македонија, Премтим Исени, Државниот секретар во Министерството за финансии на Црна Гора, Нина Вујошевиќ и претседателот на Советот за ревизија на Црна Гора, Ана Крсмановиќ потпишаа Меморандум за соработка.

На потпишувањето на Меморандумот за соработка присуствуваше членот на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Македонија, Зорица Божиновска – Лазаревска.

Со меморандумот двете регулаторни тела се обврзаа да работат заеднички во насока на унапредување на ревизорската професија на двете земји земајќи ги позитивните искуства и другите практики како и во усогласувањето со европска регулатива и ажурирање на ревизорската стандарди кои остануваат најзначаен предизвик за ревизорската професија.

Календар на настани

Мај 2019
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Најнови вести

Посета на друштвото за ревизија Аудит Македонија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Аудит Македонија ДОО Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија Бакер Тили Јоанидис ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Бакер Тили Јоанидис ДООЕЛ Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија А&БА Гроуп ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија А&БА Гроуп ДООЕЛ Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија Рафајловски ревизија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија Рафајловски ревизија ДОО Скопје

Претседателот на Советот - Премтим Исени…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија РСМ Македонија ДООЕЛ Скопје…

Посета на друштвото за ревизија РСМ Македонија ДООЕЛ Скопје

На 18.04.2019 година се оствари посета н…

Повеќе...