1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Соработка со Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија

На 12.09.2018 година е потпишан Меморандум за соработка помеѓу Советот за унапредување и надзор на Ревизијата на Република Македонија и Стопанската комора на Северо-Западна Македонија.

Меморандумот го потпишаа претседателот на Советот, Премтим Исени и извршниот директор на Комората, Дрилјон Исени.
Склучувањето на Меморандумот за соработка со Стопанската комора на Северо-Западна Македонија претставува продолжување на едногодишните интензивни активности на Советот за воспоставување на соработка со домашните и странските тела и институции заради унапредување на ревизорската професија, развој на економијата во Република Македонија и подобрување на целокупната бизнис клима во земјата.

Потписниците на Меморандумот истакнаа дека само со квалитетна ревизија ќе бидат заштитени интересите на домашните и странските инвеститори, банкарите и пошироката јавност, бидејќи одлуките за инвестирање и финансирање трговските субјекти ги носат пред се врз основа на анализата на нивните финансиски извештаи.

Со потпишувањето на овој Меморандум се очекува да се унапреди соработка помеѓу Советот и Комората во делот на размена на информации и податоци, организирање на меѓусебни обуки и размена на искуства, а со цел проширување на пазарот на ревизорски услуги и развој на ревизорската професија во Република Македонија.

1.1 Слика 1.2 Слика

Календар на настани

Декември 2018
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Најнови вести

Работна средба на СУНРРМ и ИОРРМ…

Работна средба на СУНРРМ и ИОРРМ

На 19.11.2018 година, во просториите на…

Повеќе...

Присуство на презентацијата на "Извештајот за РМ"…

Присуство на презентацијата на

Присуство на презентацијата на "Извештај…

Повеќе...

Соработка со Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија…

Соработка со Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија

На 12.09.2018 година е потпишан Меморанд…

Повеќе...

Соработка со регулаторното тело на Република Косово…

Соработка со регулаторното тело на Република Косово

Потпишувањето на Меморандумот за соработ…

Повеќе...

Работен состанок со Министерство за финансии…

Работен состанок со Министерство за финансии

По барање на претседателот на СУНРРМ, Пр…

Повеќе...