1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Транспарентност

 

Земајќи ги во предвид надлежностите и обврските на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Македонија, политиката за објавување на информации обезбедува слободен и лесен пристап до информациите поврзани со нашето работење.

Советот навремено и целосно ги објавува соопштенијата, одлуките, решенијата, јавните набавки и извештаите од работата. Нашата институција е обврзана да објавува информации навремено и целосно, со што го потврдува своето функционирање како транспарентна институција во Република Македонија.

Претседателот на Советот, како и членовите на истиот, веруваат дека ваквиот транспарентен односно отворен систем на работа е подобар од затворениот. Ние сметаме дека достапноста до информациите може да обликува една нација и едно општество. Врз основа на транспарентноста, секој има право на службените документи и право од Советот да добие информации во поглед на нивната содржина.

Календар на настани

Декември 2018
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Најнови вести

Работна средба на СУНРРМ и ИОРРМ…

Работна средба на СУНРРМ и ИОРРМ

На 19.11.2018 година, во просториите на…

Повеќе...

Присуство на презентацијата на "Извештајот за РМ"…

Присуство на презентацијата на

Присуство на презентацијата на "Извештај…

Повеќе...

Соработка со Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија…

Соработка со Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија

На 12.09.2018 година е потпишан Меморанд…

Повеќе...

Соработка со регулаторното тело на Република Косово…

Соработка со регулаторното тело на Република Косово

Потпишувањето на Меморандумот за соработ…

Повеќе...

Работен состанок со Министерство за финансии…

Работен состанок со Министерство за финансии

По барање на претседателот на СУНРРМ, Пр…

Повеќе...

Линкови