Соопштение до јавноста

  На ден 27.5.2020 година се одржа десеттата седница на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија. Без разлика на кризата со Ковид 19 вирусот, изминатиот период Советот функционираше преку електронски седници. Покрај другите активности, во соработка со Институтот на овластени ревизори на Република Македонија и со Кризниот штаб на Владата … Read more Соопштение до јавноста

Соопштение до jавноста

Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија денес официјално побара од Владата на Република Северна Македонија да се одложи законскиот рок за спроведување на ревизии до 30.09.2020 година. Почитувани, На денешната седница на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија, покрај другите точки се разгледуваше и се … Read more Соопштение до jавноста

Известување

Почитувани,   Со оглед на моменталната ситуација, а во интерес на спречување на ширење на вирусот Covid-19, Советот за унапредување и надзор на ревизијата ја известува пошироката јавност дека барањата/известувањата/дописите, потребно е да бидат доставени по електронски пат на contact@sunr.mk.   Нагласуваме, дека и доставата на Извештаите за транспарентност и Извештаите за реализација на препораките … Read more Известување